TianDe Aktywna esencja przeciwzmarszczkowa 30g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: TianDe
  • Dostępność: Jest
  • szt.
  • 54,90 zł

Kosmeceutyka

  Firma TianDe łączy kosmetologię i farmaceutykę, zdecydowanie podnosząc skuteczność działania środków kosmetycznych. Kosmetyki TianDe – to biologicznie aktywny dodatek dla skóry, którego działanie jest porównywalne do działania terapeutycznego. Procentowa zawartość aktywnych składników wynosi 15-20%, czyli na poziomie środków specjalistycznych.


Skuteczna formuła esencji z morskim kolagenem i kwasem hialuronowym zapobiega procesom starzenia się skóry. Podstawową kompozycję esencji doskonale uzupełniają ekstrakty z aloesu i oczaru wirgińskiego, które od razu doprowadzają skórę do właściwego stanu, stymulują proces regeneracji skóry. Esencja ma widoczne działanie odmładzające, zauważalny jest natychmiastowy efekt liftingu, odnawia właściwości ochronne, zatrzymuje wilgoć skóry, wzmacnia jej strukturę, wygładza zmarszczki, poprawia kolor skóry. Alantoina i kwas hialuronowy sprawiają, że skóra jest gładka i elastyczna. Esencja przeznaczona dla każdego rodzaju skóry od 40 roku życia.

Sposób użycia:

Nanieść rano i/lub wieczorem na dokładnie oczyszczoną skórę twarzy i szyi pod krem podstawowy.

 

 

Wybrane składniki kosmetyku

Ekstrakt z Aloesu (Aloe Vera extract)

Jest silnym antyoksydantem, bogaty w witaminy(A,C,E), minerały (chrom,magnez, potas,wapń),enzymy i polisaharydy, które wpływają na odbudowę kolagenu. Aloes ma działanie bakteriobójcze, grzybobójcze,przeciwzapalne i łagodzące. Stymuluje układ odpornościowy. Wspomaga skórę po zabiegach kosmetycznych, działa nawilżająco i oczyszczająco. Jest stosowany przy trądziku, poparzeniach, grzybicach oraz przy łysieniu. 

Kwas hialuronowy

Składnik tkanki łącznej, ciała szklistego i chrząstek stawowych. Posiada własności higroskopijne, warunkujące prawidłowe uwodnienie międzykomórkowej tkanki łącznej. Stanowi naturalną barierę chroniącą tkanki przed infekcją bakteryjną. W kosmetyce on oraz jego sól sodowa uważane są za jedne z najlepszych środków nawilżających i chroniących naskórek przed wysychaniem.

Oczar wirginijski (Hamamelis Extract, Witch Hazel Extract)

Gatunek drzewa lub krzewu pochodzi ze Stanów Zjednoczonych i Kanady. W Polsce uprawiany głównie w ogrodach i parkach. Ekstrakt z oczaru stosowany jako preparat do użytku zewnętrznego, ma szerokie zastosowanie w kosmetyce. Dzięki zawartości garbników i flawonoidów używany jest do produkcji balsamów i kremów przeznaczonych do masażu ujędrniającego ciało, toników oraz maseczek. Przyśpiesza proces regeneracji skóry, skutecznie ją odmładzając. Ma zastosowanie na miejscowe zapalenie skóry, błon śluzowych, guzy krwawnicowe, czyraki, dolegliwości żylakowe, zmiany grzybicze skóry. Oczar zwalcza bakterie gram dodatnie i gram ujemne. Pomaga zlikwidować opuchliznę wywołaną przez stłuczenia, obrzęki, ukąszenia owadów, oparzenia, zapobiega infekcjom oraz likwiduje negatywne skutki wpływu promieni uv.